Maaliskuu Yogobessa - Löydä flowsi!

03 March 2021 | By Yogobe

Maaliskuu on täällä ja kevät on saapunut. Aurinko on alkanut lämmittämään ja muuttolinnut ovat herättäneet unisen taivaan lauluillaan. Jää sulaa ja vesi virtaa taas. Luonto on uudelleen syntymässä ja meilläkin on nyt mahdollisuus jättää menneen talven painolastit taaksemme ja antaa energian virrata, tuoden mukanaan elinvoiman. Maaliskuussa haluamme inspiroida sinua löytämään oman flowsi – joogaharjoituksessasi, treenissäsi ja joka päiväisessä elämässäsi.


Kun tunnet flown tai'an

Oletko joskus uppoutunut tekemään jotain niin syvällisesti, että olet unohtunut ajan kulun? Silloin olet kokenut flowtilan tai'an – tunteen siitä, että kaikki virtaa ja aika on menettänyt merkityksensä. Flowtilan saavuttaminen voi tapahtua joogamatolla mutta myös arjen askareissa, töissä, harrastusten keskellä tai vaikkapa silloin kun leikit lastesi kanssa. Flowtila saapuu silloin, kun tekemiseen liittyvä haaste ja kapasiteetti tehdä aktiviteettia ovat tasapainossa.

Voimme suunnata ja ohjailla itseämme kohti flowtilaa silloin kun ymmärrämme mitkä asiat saavat meissä sen aikaan. Tällöin voimme tehdä tietoisia valintoja, jotka tukevat flowtilan syntymistä.

Flowtilan lahja on se, että se virtaa ylitsemme kuin energisoiva aalto, tuoden mukanaan mahdollisuuden saavuttaa yhä enemmän joka päiväisessä elämässä hetkiä, joissa koemme merkitystä ja tunnemme energian virtaavan saumattomasti. 

Tiedät olevasi flowtilassa kun...

  • olet täysin keskittynyt siihen mitä teet
  • unohdat itsesi, toiset ja maailman ympärilläsi
  • unohdat ajan kulun
  • tunnet olosi onnelliseksi
  • luovuutesi kukkii ja olo on tuottelias

Olemme keränneet tässä kuussa yhteen videoita ja soittolistoja, jotka kutsuvat sinua kokeilemaan erilaisia keinoja luoda flowtila – joogamatolla ja sen ulkopuolella. Voit lukea blogissamme tekstejä flowtilasta eri näkökulmista ja saada sitä kautta inspiraatiota omaan elämääsi.

Videokirjastostamme löytyy nyt myös uusia ihania videoita Milla Florydin ja Moa Westmanin kanssa. Loppukuusta myös Laruga Glaserin uudet asthangajoogan videot aloittelijoille ja kokeneemmille joogaajile ilahduttavat kevätpäiviämme.

6 vinkkiä kutsua flow elämääsi

  • Kuuntele sydäntäsi. Flowtila on helpompi saavuttaa silloin kun teemme asioita joista nautimme, eli ole tietoinen siitä, mille asioille annat aikasi ja energiasi.
  • Haasta itsesi. Asiat, jotka eivät haasta meitä eivät tarjoa flowtilaa, eivätkä toisaalta myöskään sellaiset aktiviteetit, jotka ovat liian vaikeita. Haasta itseäsi kohtuudella.
  • Keskity. Flowtilan saavuttaminen vaatii keskittymisen fokusointia yhteen asiaan. Kun kehitämme keskittymiskykyämme, flowtilan saavuttaminen helpottuu. Meditaatio ja mindfulness ovat työkaluja, jotka auttavat meitä vahvistamaan näitä asioita.
  • Ajoitus – tiedosta ja tarkkaile hetkiä, jolloin olet kokenut flowtilan. Voit myös suunnitella päiväsi niin, että tarjoat itsellesi mahdollisuuden saavuttaa vaivatta virtaavan energian tilan; ajoita työpäivän haastavimmat tehtävät tietylle ajankohdalle ja raivaa aikaa joogaharjoitukselle silloin, kun keho sitä tarvitsee.
  • Tasapainoita sisäinen ja ulkoinen ympäristösi. Liikuta kehoasi, syö terveellisesti ja priorisoi uni ja palautuminen. Muokkaa ulkoista ympäristöäsi niin, että ympärilläsi on siistiä ja vältä häiriötekijöitä, jotka voivat olla haitaksi keskittymisellesi.
  • Anna itsellesi lupa nauttia elämästäsi – jotta voimme sukeltaa flowtilaan ja antautua virran vietäväksi, on tärkeää löytää ilo ja nautinto tekemisestä itsestään eikä tehdä sitä vain suorittamisen ja tulosten takia. Anna itsellesi lupa täysin uppoutua siihen mitä teet ja nauttia joka hetkestä.

Kuukauden soittolistavinkit

Videovinkit

Lecture
3 min

Grow with

Inspirational talk: How, and where to find, flow.

Tutorial
5 min

Move with

RFLG: Short and sweet whole body workout that will leave you happy.

Tutorial
20 min

Yoga with

A simple and gentle partner sequence to lengthen the spine and become more present.

Yogobe

Me kirjoitamme, keräämme, luomme ja teemme parhaamme inspiroidaksemme lukijoitamme ja jäseniämme kestävään hyvinvointiin. Jos kaipaat sisältöä jostain tietystä aiheesta, älä epäröi ottaa yhteyttä: [email protected]