Ashtavakrasana2

Rocket Vinyasa Yogalärarutbildning 100h - Del 1

Date: 26 - 30 December 2020

Location: Studio Yogansa, Pipersgatan 26, Kungsholmen, Stockholm

Instructor: Huvudlärare: Anders Asker. Assisterande lärare: Rebecka Walter & Magdalena Potipa

Attuned Yogas certifierad Rocket Vinyasa 100h Yogalärarutbildning

This Teacher Training is open for English speaking students. For more information please contact Anders Asker: [email protected]

Denna lärarutbildning består av två fristående 50 h moduler som vardera ger 50 RYT enligt Yoga Alliance. Denna utbildning vänder sig till alla som vill lära sig Rocket 1, Rocket 2 och Rocket 3, för att kunna undervisa andra eller för att fördjupa och stärka sin egen yogapraktik. Du kan välja att delta endast i modul 1 eller i båda modulerna. För att delta endast i modul 2 krävs att du redan har gått en 50 h Rocket utbildning.

Vad är Rocket Vinyasa Yoga?

Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande och fysiskt utmanande praktik. Den är skapad av Larry Schultz och är baserad på Ashtanga Vinyasa Yoga. Han var elev till Pattabhi Jois. Under de 3 år som Larry var yogalärare på turné med rockbandet Grateful Dead, utvecklade Larry sin undervisning och skapade Rocket-serierna.

Han ville ge yogan fri från den mer strikta Ashtanga traditionen och kom därför att kallas för “the bad boy of Asthanga”. Flöde, lekfullhet och humor kännetecknade Larrys undervisning.

Praktiken

Till skillnad från klassisk Ashtanga Vinyasa yoga länkas de stående ställningarna samman i ett kraftfullt flöde, först på höger sida och sedan på vänster. På så sätt skapas en känsla av fluiditet, styrka och djup.

I Rocket 1 följer man främst Primary Series (Yoga Chikitsa) i golvserien. Fokus ligger på att bygga upp core styrka, öppna höfter, hamstrings och rygg. Introduktion till armbalanser och inversioner.

I Rocket 2 följer man främst Intermediate Series (Nadi Shodana). Inslag av andra ställningar från Advanced A och B Series förekommer också. Fokus ligger på att flyta in och ut i inversioner och armbalanser som ger en känsla av att flyga.

Rocket 3 är en sammanslagning av Rocket 1 och Rocket 2 i en ännu snabbar tempo då 90 ställningar görs på 90 minuter. Fokus är total närvaro i nuet.

Utbildningens upplägg

Utbildningen består av 2 fristående moduler à 5 dagar där varje modul berättigar till 50 h som kan registreras hos Yoga Alliance.

Om du enbart vill delta i modul 2, krävs att du går modul 1 eller att du redan har gått en 50 h Rocket utbildning. Kontakta Anders Asker: [email protected] om du är osäker på om du uppfyller kraven.

För att bli certifierad lärare i Rocket, 100 RYT, krävs 100% närvaro i båda modulerna, att du har gedigen kännedom om serierna, godkänt skriftligt prov och att du kan undervisa Rocket 1 och 2.

I modul 1 ligger fokus mest på Rocket 1 och Full Primary Series (FPS). I modul 2 ligger fokus på Rocket 2 och Rocket 3.

Labbklasser förekommer varje dag. Vi bryter ned avancerade ställningar såsom armbalanser, handstående, vridningar, bakåtböjningar med mera. Detta sker dels genom att göra ställningarna fullt ut, få djupare förståelse om varje asana och kunskap om hur de kan modifieras med olika hjälpmedel.

I båda modulerna kommer vi att öva oss i byten mellan positioner för att kunna flyta in och ut ur ställningar, men i del 2 sker ytterligare fördjupningar.

Eftersom Rocket är en stark fysisk yogaform, är det lätt att tro att det bara är en serie akrobatiska övningar i en bestämd koreografi. Det är långt ifrån sanningen. Praktiken vävs samman med den djupa kunskapen om yogisk filosofi, bandhas, drishti och framförallt ujjayi pranayama. Dessa är några av våra viktigaste redskap på mattan och i våra dagliga liv.

Utbildningens innehåll

 • Djup genomgång av asanas ur Rocket serien
 • Andning/ Pranayama
 • Drishti
 • Filosofi
 • Meditation
 • Bandhas
 • Effektiv och säker justering och modifiering av asana
 • Vikten av rätt alignment för upp-och-nervända ställningar/ inversioner
 • Specifika övningar för bål, axlar, handled, armbågar
 • Teknik, konsten att flyta mellan positioner
 • Inversioner och handstående från stående ställningar
 • Armbalanser och inversioner från sittande positioner
 • Hur du skapar flöde i rörelser, långsamma ner på insidan för att glida in i nästa ställning med lätthet.

Att lära sig mekanismerna för att kunna ’flyga’, görs möjligt genom att kombinera diverse aspekter, som i sin helhet tillåter dig att bibehålla en känsla av levitation eller ’flygning’ i din praktik. Lättheten vi eftersträvar i praktiken är förmågan att röra sig flytande genom Vinyasan och i vissa sektioner balansera på händerna utan att fötterna nuddar golvet.

Att stå på händer och andra inversioner har många stärkande effekter för kroppen.

Ställningar där detta övas på:

 • Handstående, olika varianter
 • Varianter av Tranan
 • Huvudstående
 • Armbågsbalans och Skorpionen
 • Ashtavakrasana (crazy eight) med inhopp och utgång
 • Påfågel ställning

Praktisk information

 • Datum:
  • Del 1: 26 – 30 december 2020
  • Del 2: 2 – 6 januari 2021
 • Tid: 08:30 – 17.30/8.00
 • Plats: Studio Yogansa, Pipersgatan 26, Kungsholmen,, Stockholm
 • Pris: 11 900 SEK per modul. Early-Bird för båda modulerna: 19 900 SEK ( hela summan betalt senast 19/5). Anmälningsavgift 2000 SEK till bg 5070-7124
 • Anmälan: [email protected] Uppge namn och modul
 • Detta ingår:
  • Kurslitteratur
 • Att ta med: Matta, vattenflaska, anteckningsmaterial och penna. Lånematta finns vid behov.
 • Lärare: Anders Asker. Assisterande lärare: Rebecka Walter & Magdalena Potipa
 • Läs mer här!

Yoga Alliance

Utbildningen uppfyller de krav som Yoga Alliance ställer för en RYT100 certifiering. Efter godkänd teoretisk och praktisk examen tillhandahålls ett internationellt certifikat av Attuned Yoga.

Förkunskaper

Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande men också fysiskt utmanande praktik. 200 timmars yogalärarutbildning i Vinyasa eller Hatha yoga.

Vi erbjuder en Rocket Immersion/Bridge den 2-4 oktober 2020 på Borntorpet. Läs mer här.

Helgen blir en slags länkning till denna annorlunda Ashtanga tradition och utgör därmed en bra grund inför en Rocket Vinyasa Yogalärarutbildning. Detta är en förberedande I immersion för de som har erfarenhet och utbildning från andra yoga discipliner och som vill fördjupa sin praktik eller ta del av en 50 eller 100 timmars Rocket Vinyasa YLU. Även etablerade Ashtanga utövare är välkomna att delta.

Gratis Info-möte & Yoga

 • Datum: 23 oktober 2020
 • Plats: Studio Yogansa, Stockholm

Innan mötet håller Anders en Rocket 3 där du som går på informationsmötet deltar gratis. Klassen börjar kl. 16.30 – 18.00.

Om du vill delta i yogapasset innan mötet så mejla Anders på [email protected] Det är viktigt att du föranmäler dig till yogan då platserna är begränsade.

Om läraren

Anders Asker är diplomerad Ashtangayogalärare utbildad i San Francisco. Han började undervisa yoga 1995 och har utbildat yogalärare sedan 2009. Han började med Kundalini Yoga 1991 och har sedan mötet med Pathabi Jois elev Larry Schultz 2006 blivit helt upplyft av flödet i Ashtanga Vinyasa Yoga. Han förmedlar denna passion och entusiasm i sin undervisning. Han är den ende certifierade lärare i Rocket Vinyasa Yoga i Sverige som har 300 RYT.

Sedan 1997 är han även verksam som professionell astrolog med konsultationer, föreläsningar och utbildningar. Sagt om Anders: http://yogansa.se/sagt-om-anders-asker/

Assisterande lärare

Rebecka Walter är diplomerad Ashtanga, Rocket och Hathayogalärare. Hon började sin yogaresa 2009 i Australien och utbildade sig i Stockholm 2011 på It’s Yoga där Anders var huvudlärare. Sedan dess har hon dedikerat sig åt att undervisa och inspirera elever världen över. Med en bakgrund i Aromaterapi och healing för hon in en närande och rogivande energi i sitt sätt att undervisa för att skapa medvetenhet, integration och balans mellan kropp, sinne och själ.

Sommaren 2016 blev hon mamma, har vidareutbildat sig och leder numera också grupper i gravid- och mamma-babyyoga. Sedan början av 2019 är hon också certifierad Doula.

Hon är mycket kunnig i alignments, justeringar vid t.ex. skador eller för gravida och också hur man bäst lägger upp en yogaklass.

Sagt om Rebecka finns att läsa här!  

Magdalena Potipas professionella resa började för 40 år sedan som psykoterapeut. Hon har undervisat i personlig utveckling sedan 1975. Idag håller hon utbildningar, workshops och sammankomster i filosofi, meditation, andlig utveckling och existentiella livsfrågor i Sverige, USA, Australien och Israel.

"Tidigt insåg jag att det inte räckte med enbart samtal för att läkas. Mitt sökande efter ett holistiskt perspektiv gick via den traditionella kinesiska medicinen TCM, Shiatsu (diplomerad), klassisk massage, Reiki Master till medial och andlig vägledning, kanalisering och healing på alla plan."

Sagt om Magdalena finns att läsa här! 

Mona julstres
How to face anxiety and stress this Christmas
Yoga forskning vinyasa
Forskning: Vinyasayoga bra för hjärt-kärl-systemet?
Pexels ketut subiyanto 4909320 %281%29
Open up to fill you up – 3 tips to combat fatigue
Mateuzs
Experience gong and the healing qualities of sound - interview with Mateusz Krawiec

Yoga & work out at home with Yogobe

Create account Try for free